Masterclass Brandmeld- en Ontruimingsinstallaties

De tweedaagse masterclass brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties is erop gericht om je kennis te laten maken met deze belangrijke brandbeveiligingsinstallaties. Ook de relatie asbest vs brandbeveiligingsinstallaties komt aan bod wat deze Masterclass uniek maakt.
 • Beschikbare data

Klik hierboven op een datum om u in te schrijven!

Cursusomschrijving

De tweedaagse masterclass brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties is erop gericht om je kennis te laten maken met deze belangrijke brandbeveiligingsinstallaties. 

We gaan uitgebreid aan de slag met de NEN normen die aan deze installaties ten grondslag liggen.

We gaan tijdens de cursus naast theorie, een ontwerp van beide installaties maken. De opleiding start met wetgeving daarna gaan we in op de techniek van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie en de daarbij behorende componenten. Naarmate de masterclass vordert gaan we steeds meer naar de praktijk van het ontwerpen van de installaties. We maken een projectie van een gebouw. Daarnaast leer je over het Programma van Eisen, inspectie- en certificering van de installaties.

 

Uniek aan deze masterclass

In een middag laten we u ook kennismaken met het fenomeen asbest, waar je op moet letten bij een installatie, de regelgeving en wat je moet doen als je dit tegenkomt. Je ontvangt op het einde van de masterclass een certificaat van deelname.

 

Ervaren docent

De masterclass wordt verzorgd door een docent brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties welke in het bezit is van de diploma’s projecteringsdeskundige brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties.

 

Cursusdagen en tijden

 • cursusdag 1 - Masterclass BMI/OAI
  • Ochtend: Ronald Kuijpers (brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties - BMI)
  • Middag: Ronald Kuijpers (brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties - BMI)
 • cursusdag 2 - Masterclass BMI/OAI
  • Ochtend: Ronald Kuijpers (brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties - OAI)
  • Middag: Harry Vonk (asbest in relatie tot installaties)
 • de lestijden zijn van 09.00 - 16.00 uur

 

Prijs

De masterclass is te volgen voor € 895,- (excl. BTW) inclusief koffie/thee, uitgebreide lunch en cursusmateriaal.