Direct contact

030 207 60 70

BME Opleidingen introduceert mobile engagement

BME Opleidingen werkt sinds kort met mobile engagement, een vorm van e-learning waarmee cursusisten, via hun smartphone, actief naar online lesstof worden geleid. Zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld vóór, tijdens en na de opleiding die ze volgen online vragen beantwoorden over de cursus die ze volgen. Dit zorgt ervoor dat nieuw verworven kennis langer ‘vers’ blijft.

Met mobile engagement kan ook het kennisniveau van cursisten worden gemonitord. Zo wordt snel gesignaleerd waar kennis ontbreekt en waar extra training noodzakelijk. BME Opleidingen heeft mobile engagement intussen onder meer ingezet bij de opleidingen Deskundig Asbestverwijderaar 1 en 2.

Studeren met behulp van e-learning tools als online cursussen, webinars, online toetsen en examens en werkinstructies is intussen niet meer weg te denken in de opleidingswereld. De voordelen zijn duidelijk: toegang tot lesstof wáár en meestal ook wannéér je maar wilt. Niet vreemd dus dat e-learning tools steeds meer worden ingezet als aanvulling en soms zelfs complete vervanging van traditionele klassikale onderwijsvormen.

In de onderstaande animatie wordt stap voor stap uitgelegd hoe mobile engagement werkt.