Risicoklasse 1 asbestverwijdering voor vensterbanken en kit

nieuws: 24 juli 2020

De eerste stappen in de asbestsector zijn gezet om risico gestuurd en via protocollen asbest te verwijderen. Het saneren van beglazingskit en vensterbanken kan volgens een lichter regime uitgevoerd worden. Dit houdt in in Risicoklasse 1. Net als een reeks andere toepassingen met gekoppelde werkwijzen. Hierbij is het van belang dat de beoordeelde werkwijze (uitvoeringsprotocol) gevolgd wordt.

Meer informatie over het verwijderen asbesthoudende kit in risicoklasse 1 vind u op de website van Aedes:  verwijderen asbesthoudende kit in risicoklasse 1.

Het uitvoeringsprotocol van Aedes voor het verwijderen asbesthoudende kit vind u: hier.

Meer informatie over het verwijderen van asbesthoudende vensterbanken in Risicoklasse 1 vind u op de website van Aedes: verwijderen asbesthoudende vensterbanken in Risicoklasse 1.

Het uitvoeringsprotocol van Aedes voor het verwijderen asbesthoudende vensterbanken vind u: hier.

Naast het uitvoeren van de asbestsanering volgens het uitvoeringsprotocol is een eis dat men voldoet aan Arbeidsomstandighedenbesluit artikelen 4.45a en 4.45b: en dus voldoende voorlichting en onderricht heeft genoten.

BME Opleidingen heeft hiervoor een cursus in huis om u deze kennis bij te brengen en de uitvoeringsprotocollen van uitleg te voorzien. Veilig werken met asbest draait om kennis, gedrag van medewerkers tijdens de uitvoering en weten wat te doen als het in de praktijk anders gaat dan verwacht.

Voor meer informatie kijk op: instructie Risicoklasse 1

Volg ons ook op LinkedIn: volgen