Permanente Educatie Asbest

DIA & ADK

Per januari 2023 is ingegaan dat ADK’ers en DIA’s die al een persoonscertificaat hebben bijscholing dienen te volgen middels Permanente Educatie (PE). Heb je nog geen persoonscertificaat dan moet je eerst een reguliere cursus volgen, hetzij een ADK-cursus, hetzij een DIA-cursus.

'Wat houdt Permanente Educatie in?':

Met Permanente Educatie ga je jaarlijks studiepunten verzamelen, voor de DIA 8 studiepunten en voor de ADK 8 studiepunten. Deze studiepunten kun je op verschillende manieren verzamelen. Zo kun je bijvoorbeeld punten krijgen door een online leermodule te volgen, een seminar of een praktijkworkshop te volgen of door een klassikale PE-activieteit bij een opleider bij te wonen. Deze lesmethoden en leermodules moeten goedgekeurd zijn door een examencommissie (IBEX/DNV). BME is gecertificeerd om deze activiteiten aan te bieden.

Elk jaar behaal je het vereiste aantal punten, waarmee de geldigheid van je persoonscertificaat verlengt. Zo hoef je niet elke 3 jaar een nieuwe reguliere herhalingscursus te volgen en je hoeft ook het daarbij behorende examen niet meer af te leggen. 

Permanente Educatie heeft de intentie je met regelmaat te scholen. Zo krijg je kennis over nieuwe wetgeving, interpretatie daarvan of bijvoorbeeld veel voorkomende afwijkingen, niet slechts eens in de 3 jaar, maar doorlopend. Je kennis is dus altijd up-to-date.

Om deze Permanente Educatie te verzorgen, worden er opleiders erkend / gecertificeerd door IBEX en/of DNV. Deze opleiders mogen het cursusaanbod en PE-punten geven. Zo kun je bij een erkende / gecertificeerde opleider eenvoudig voor 1, of zelfs meteen voor 3 jaar, borgen dat je de komende jaren je punten haalt. De opleiders die niet zijn erkend / gecertificeerd zullen hun leermodule(s) separaat moeten laten toetsen bij de examencommissie, voordat ze deze aan jou kunnen aanbieden. 

PE start in 2023 voor de DIA en de ADK, daarna staan de DTA en de DAV per medio 2024 op de planning.

Meer informatie over de aanpak, leermethode, leerdoelen en terugkomdagen van BME Opleidingen en ons leerplatform: ga naar de webpagina Permanente Educatie.

Direct naar ons PE Aanbod.